Seitan Scaloppine z sosem cytrynowo-oliwkowym
Seitan Scaloppine z sosem cytrynowo-oliwkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bazylia, niebielona mąka, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. z łyżką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Scaloppine Z Kurczaka Pomarańczowo-Oliwkowego, Lemon-Cilantro Chicken Scaloppine, oraz Cielęcina Scaloppine Z Cytryną, Kaparami I Porami.
Instrukcje
Umieść go na arkuszu folii, nieco wyżej niż środek. Złóż dno folii na spotkanie z góry, a następnie złóż dwie krawędzie na około 1/2 cala, aby utworzyć szew. Kontynuuj składanie folii o pół cala, aż osiągnie tuż nad kotletem. Spłaszczyć kotlet trochę więcej, a następnie złożyć lewą i prawą krawędź w ten sam sposób, aż Pakiet jest przytulny wokół kotleta. Powtórzyć ze wszystkimi kawałkami ciasta.
Paczki umieścić płasko w parowniku i przykryć. Steam przez 25 minut. Trzymaj Pakiety zamknięte, dopóki nie będziesz gotowy do ich użycia. Spryskaj nieprzywierającą patelnię (lub inną Nie żelazną patelnię) sprayem z oliwą z oliwek. Zacznij go podgrzewać, przygotowując talerz zawierający mąkę posypaną odrobiną soli i pieprzu. Gdy patelnia jest gorąca, rozpakować każdy kotlet i lekko pogłębiać każdą stronę w mące, a następnie umieścić na patelni. Gotować, aż brązowy, a następnie odwrócić i brązowy z drugiej strony.
Wyjąć na talerz. (Jeśli wolisz w ogóle nie używać oleju, pomiń mąkę kotletów i po prostu brązuj je samodzielnie. Sos nie może zagęścić, chyba że dodać trochę mąki do niego później.)
Dodać plastry czosnku i cytryny na patelni. Gotować, aż plasterki cytryny zmiękną, 2-3 minuty, a następnie usunąć je z patelni, pozostawiając czosnek.
Dodaj oliwki, bulion, wino i sok z cytryny i gotuj na średnim ogniu, aż ciecz zacznie się zmniejszać.
Wyjąć czosnek, dodać sól i pieprz do smaku, i powrócić kotlety na patelnię. Obróć je, aby pokryć sosem. Krótko dusić, aby je ogrzać, a jeśli sos stanie się zbyt gęsty, dodaj trochę bulionu do cienkiego. Pietruszkę wymieszać, a kotlety wyjąć na talerze. Łyżka sos na każdym kotle i udekorować plasterkami cytryny.