Scooped: lody z białej czekolady z nerdami
Scooped: lody z białej czekolady z kujonami to bezglutenowe deser. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1648 kalorii, 22g białka, oraz 118 g tłuszczu każdy. Jest idealny do Lato. Jeśli masz cukier, czekoladę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Skórka: lody z białej czekolady miętowe z melasą z granatu, Smak: wędzona czekolada i lody Tequilan, oraz Pieczone buraki i lody z ciemnej czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żółtka i cukier ubić razem, aż staną się bladożółte, około 3-5 minut. W średnim rondlu wymieszaj mleko i śmietanę z żółtkami i cukrem i gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i utrzyma linię z tyłu łyżki.
Dodaj białą czekoladę do dużej miski.
Wlać gorący krem przez sitko do miski z czekoladą i dokładnie mieszać, aż czekolada zostanie całkowicie stopiona i włączona.
Pozostaw bazę lodową na co najmniej 4 godziny i do nocy w lodówce.
Zakręć go w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. W międzyczasie umieść średnią miskę do miksowania w zamrażarce, aby ostygła. Kiedy lody są gotowe, wyjąć je z maszyny do schłodzonej miski i wymieszać. Zamrażać do utwardzenia, 1 do 2 godzin.