Scone Thugs-'n' - Harmony
Scone Thugs-'n' - Harmony może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 367 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, skórkę z cytryny, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Harmony Holiday Delight, Scone, oraz Bułeczka Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. W misce robota kuchennego, połączyć mąkę, cukier i proszek do pieczenia i puls kilka razy.
Dodać skórkę z cytryny i masło i pulsować, aż mieszanina jest bladożółta i konsystencji mączki kukurydzianej. (Jeśli nie masz robota kuchennego, wystarczy ubić suche składniki razem w dużej misce, a następnie pokroić w skórkę i masło blenderem do ciast.)
Przenieść mieszaninę do szerokiej miski do mieszania. Zrobić dobrze w środku i wlać 1/2 szklanki śmietany i wanilii. Wyciągnij suche składniki na mokro ręką, mieszając aż do połączenia (nie chcesz przesmarować, bo bułeczki będą twarde). Jeśli mieszanina jest zbyt sucha i krucha, dodaj pozostałą 1/4 szklanki śmietany.
Na lekko posypanej mąką powierzchni formujemy ciasto na patty o szerokości 9 cali i grubości 3/4 cala.
Przenieść każdy klin do przygotowanej blachy do pieczenia i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 15 minut. (To ujędrni masło, dzięki czemu będzie tworzyć łuszczące się warstwy po upieczeniu.)
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wyjmij bułeczki z zamrażarki, umyj wierzch grubą śmietaną i posyp cukrem.
Umieść na środkowym stojaku piekarnika i piecz, obracając patelnię od przodu do tyłu w połowie, aż bułeczki będą złocisto brązowe, a blaty są twarde w dotyku, 15 do 20 minut. Schłodzić przez 10 minut przed podaniem...to znaczy, jeśli możesz tak długo czekać.