Schłodzone suflety cytrynowe z sosem karmelowym

Schłodzone suflety cytrynowe z sosem karmelowym
Jeśli 62 grosze za porcję spada twój budżet, schłodzone suflety cytrynowe z sosem karmelowym mogą być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 340 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Jeśli masz żelatynę, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Suflet karmelowy z sosem karmelowym, Suflet Cytrynowy, oraz Suflet Cytrynowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko olej sześć 3/4 szklanki suflety lub kubki budyniu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Wlać 1/4 szklanki wody do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Posypać żelatynę; odstawić, aż żelatyna zmięknie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
4
W międzyczasie żółtka i skrobię kukurydzianą ubić w średniej misce na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Połączyć mleko i 3 łyżki cukru w ciężkim średnim rondlu; mieszać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina dochodzi do gotowania na wolnym ogniu. Stopniowo ubijaj 1/3 gorącej mieszaniny mleka w mieszaninę żółtkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wlać mieszaninę z powrotem do pozostałej mieszaniny mleka w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Ubijać stale na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, około 2 minut. Zmniejsz ciepło do średniego i ubijaj o 2 minuty dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Zdjąć z ognia; ubić sokiem z cytryny i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodać mieszaninę żelatyny; mieszać, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
10
Ubij białka i pozostałe 3 łyżki cukru w średniej misce, aby zmiksować. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); trzepaczka stale, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów mieszaniny 60°, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Przenieść mieszaninę białka jaj do dużej miski miksera stojaka i ubić, aż sztywne szczyty tworzą. Złożyć mieszaninę białka jajka na ciepły krem cytrynowy w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
BudyńBudyń
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Przenieść mieszaninę do średniej miski; odstawić 10 minut do ostygnięcia lekko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Krem cytrynowy podzielić między przygotowane suflety; wyrównać wierzchy grzbietem noża. Suflety w lodówce odkryte na noc. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
14
Uruchom mały nóż wokół suflety poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
15
Umieść mały talerz na szczycie 1 suflet i odwróć. Obiema rękami trzymaj talerz i suflet ściśle ze sobą i delikatnie potrząśnij, pozwalając sufletowi osiąść na talerzu (jeśli suflet nie uwolni się z naczynia, umieść dno sufletu w 1 calu ciepłej wody na 20 sekund). Powtórz z pozostałymi sufletami. Łyżka sos karmelowy o temperaturze pokojowej obficie nad każdym sufletem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
WodaWoda
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn