Schłodzone suflety cytrynowe z sosem karmelowym
Jeśli 62 grosze za porcję spada twój budżet, schłodzone suflety cytrynowe z sosem karmelowym mogą być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 340 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Jeśli masz żelatynę, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Suflet karmelowy z sosem karmelowym, Suflet Cytrynowy, oraz Suflet Cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko olej sześć 3/4 szklanki suflety lub kubki budyniu; odstawić.
Wlać 1/4 szklanki wody do małej miseczki.
Posypać żelatynę; odstawić, aż żelatyna zmięknie, o 15 protokół.
W międzyczasie żółtka i skrobię kukurydzianą ubić w średniej misce na gładką masę.
Połączyć mleko i 3 łyżki cukru w ciężkim średnim rondlu; mieszać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina dochodzi do gotowania na wolnym ogniu. Stopniowo ubijaj 1/3 gorącej mieszaniny mleka w mieszaninę żółtkową.
Wlać mieszaninę z powrotem do pozostałej mieszaniny mleka w rondlu.
Ubijać stale na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, około 2 minut. Zmniejsz ciepło do średniego i ubijaj o 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia; ubić sokiem z cytryny i skórką z cytryny.
Dodać mieszaninę żelatyny; mieszać, aż żelatyna się rozpuści.
Ubij białka i pozostałe 3 łyżki cukru w średniej misce, aby zmiksować. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); trzepaczka stale, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów mieszaniny 60°, około 2 minut.
Przenieść mieszaninę białka jaj do dużej miski miksera stojaka i ubić, aż sztywne szczyty tworzą. Złożyć mieszaninę białka jajka na ciepły krem cytrynowy w 3 dodatkach.
Przenieść mieszaninę do średniej miski; odstawić 10 minut do ostygnięcia lekko.
Krem cytrynowy podzielić między przygotowane suflety; wyrównać wierzchy grzbietem noża. Suflety w lodówce odkryte na noc. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.).
Uruchom mały nóż wokół suflety poluzować.
Umieść mały talerz na szczycie 1 suflet i odwróć. Obiema rękami trzymaj talerz i suflet ściśle ze sobą i delikatnie potrząśnij, pozwalając sufletowi osiąść na talerzu (jeśli suflet nie uwolni się z naczynia, umieść dno sufletu w 1 calu ciepłej wody na 20 sekund). Powtórz z pozostałymi sufletami. Łyżka sos karmelowy o temperaturze pokojowej obficie nad każdym sufletem i podawać.