Schłodzona przyprawowo-pieczona zupa marchewkowa z jogurtem
Schłodzona przyprawowo - pieczona zupa marchewkowa z jogurtem jest bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz sok od 1 do 2 limonek, imbir, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Inny rodzaj schłodzonej zupy: pieczona marchewka, Schłodzona Zupa Marchewkowa, oraz Schłodzona Zupa Marchewkowa.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. w dużej misce wrzuć marchew, neutralny olej, kolendrę, kminek, nasiona gorczycy oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać. Turn marchew na duży obramowany blachy do pieczenia wyłożone folią aluminiową i pieczeń, mieszając od czasu do czasu, aż marchew będą miękkie i dobrze rumiane, o 40 protokół.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu o grubym dnie lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będą miękkie, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodać czosnek i imbir i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać marchewkę i wywar, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło do średnio-niskiej i gotować zupę, częściowo pokryte, aż marchew wchłonie płyn do gotowania i ponownie plombowane, o 30 protokół.
Wyjmij zupę z ognia i użyj blendera ręcznego, aby zmiksować, aż będzie gładka. Alternatywnie, zmiksować zupę w blenderze w dwóch partiach.
Dodać jogurt i sok z limonki i zmiksować, aż będzie całkowicie gładka (ponownie, pracując partiami, jeśli używasz standardowego blendera), około 1 minuty.
Niech zupa ostygnie w temperaturze pokojowej przez godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Przenieść do lodówki i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze schłodzone, o 45 protokół. Sprawdź zupę do przypraw, dodając więcej soli lub pieprzu do smaku.
Podawać, przyozdobione liśćmi kolendry.