Schłodzona przyprawowo-pieczona zupa marchewkowa z jogurtem

Schłodzona przyprawowo-pieczona zupa marchewkowa z jogurtem
Schłodzona przyprawowo - pieczona zupa marchewkowa z jogurtem jest bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz sok od 1 do 2 limonek, imbir, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Inny rodzaj schłodzonej zupy: pieczona marchewka, Schłodzona Zupa Marchewkowa, oraz Schłodzona Zupa Marchewkowa.

Instrukcje

1
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. w dużej misce wrzuć marchew, neutralny olej, kolendrę, kminek, nasiona gorczycy oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać. Turn marchew na duży obramowany blachy do pieczenia wyłożone folią aluminiową i pieczeń, mieszając od czasu do czasu, aż marchew będą miękkie i dobrze rumiane, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wyjąć tacę z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu o grubym dnie lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będą miękkie, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodać czosnek i imbir i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
6
Dodać marchewkę i wywar, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło do średnio-niskiej i gotować zupę, częściowo pokryte, aż marchew wchłonie płyn do gotowania i ponownie plombowane, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
7
Wyjmij zupę z ognia i użyj blendera ręcznego, aby zmiksować, aż będzie gładka. Alternatywnie, zmiksować zupę w blenderze w dwóch partiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodać jogurt i sok z limonki i zmiksować, aż będzie całkowicie gładka (ponownie, pracując partiami, jeśli używasz standardowego blendera), około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Niech zupa ostygnie w temperaturze pokojowej przez godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
10
Przenieść do lodówki i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze schłodzone, o 45 protokół. Sprawdź zupę do przypraw, dodając więcej soli lub pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
11
Podawać, przyozdobione liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn