Schab i skwarki z ziemniakami Hassel Back

Schab i skwarki z ziemniakami Hassel Back
Schab i skwarki z ziemniakami Hassel to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 87g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 1296 kalorii. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cydru jabłkowego, tymianek, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Polędwiczka wieprzowa w rolce ziołowej ze skwarkami, Schab z ziemniakami, oraz Schab pieczony z ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sprzęt specjalny: sprzęt specjalny: sznurek rzeźniczy, patelnia do pieczenia i stojak Sprzęt specjalny: Masher do ziemniaków
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Nacinać skórkę, stosując długie, równoległe rozcięcia od 1/8 do 1/4 cala na całej szerokości schabu; należy uważać, aby przeciąć tylko połowę miąższu (patrz Nota kucharza**). Przetrzyj skórę solą, upewniając się, że sól jest dobrze wcierana w szczeliny. Skórkę natrzeć 1/2 oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Odwróć schab i natrzyj miąższ pozostałą oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Umieść czosnek, tymianek i rozmaryn na miąższu. Za pomocą sznurka rzeźniczego, związać zioła do schabu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
6
Schab ułożyć na półce na patelni i piec przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Wyjąć z piekarnika i ułożyć ziemniaki na dnie regału do pieczenia. Zmniejsz ciepło do 425 stopni F. zwróć pieczeń do piekarnika, aby gotować przez 1 dodatkową godzinę lub do momentu, gdy termometr natychmiastowego odczytu włożony w środek schabu osiągnie 150 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wyjmij z piekarnika i pozwól schabowi odpocząć przez 30 minut; temperatura wewnętrzna będzie nadal rosnąć o około 10 stopni F, A schab zakończy gotowanie podczas odpoczynku (patrz uwaga kucharza***).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Pokroić "crackling" (crunch skóry) off w 1 kawałek i pokroić w 1/4-calowe paski. Schab pokroić w plastry 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchabSchab
10
Polędwicę wieprzową podawaj na ciepło ze skwarkami, ziemniakami Hassel Back i Chutney z jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchabSchab
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
11
Umieść ziemniaka w dłoni drewnianej łyżki. Użyj ostrego noża, aby wyciąć 3/4 drogi w dół szerokości każdego ziemniaka około 1/8 cala od siebie. Do dużej miski wrzucić ziemniaki z oliwą z oliwek, 1 łyżką soli i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
12
Umieść ziemniaki na dnie patelni, równomiernie rozłożone. Gotować pod pieczeń w ciągu ostatniej godziny gotowania, aż do przetargu widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
13
Wyjąć z piekarnika i posypać dodatkową solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
W dużej patelni saute roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Dodać cebulę i 1 łyżkę soli i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
16
Saute aż cebula są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
17
Dodaj jabłecznik i zwiększ do wysokiej temperatury. Zmniejsz cydr, aż prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
18
Dodać ocet i 1 szklankę cukru; mieszać, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
19
Dodać jabłka i anyż. Przykryj i zmniejsz ciepło do średniego. Gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
20
Zdjąć pokrywę i nadal gotować aż zgęstnieje, o 10 protokół; często mieszając.
21
Dodać 1/3 szklanki pozostałego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
22
Usuń anyż Gwiaździsty i zacieru, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
23
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
24
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z wieprzowiną, kurczakiem lub potrawami Curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn