Schłodzona Zupa Z Rukoli
Schłodzona zupa z rukoli to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Idź do sklepu i odebrać masło, śmietana, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Schłodzona Zupa Z Rukoli, Schłodzona Słodka zupa Pean i rukola, oraz Schłodzona zupa Rukolowo-szpinakowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą blanszujemy rukolę przez 30 sekund, a następnie odcedzamy. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, grubo posiekać rukolę.
Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu, następnie dodać pokrojony por i gotować, często mieszając, do miękkości, około 6 minut.
Dodajemy starte ziemniaki i bulion z kurczaka i gotujemy na wolnym ogniu. Gotować, aż warzywa będą miękkie, około 12 minut, a następnie dodać rukolę.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie puree partiami.
Ubij śmietanę. Pozostawić do schłodzenia w lodówce, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na zimno z drobno pokrojonym szczypiorkiem.