Scatter California Roll z homarem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać rozproszone California Roll z homarem spróbować. Ten przepis służy 4. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 450 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Jeśli masz sos sojowy, ryż sushi, rzodkiewki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Podobne przepisy to Grillowany Kalifornijski Homar Kolczasty, ISO California Roll, oraz California Roll.
Instrukcje
W małej misce, połączyć 2 łyżki octu z cukrem, mieszając do rozpuszczenia. W średnim rondlu połączyć ryż z wodą i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać, następnie przykryć i gotować na małym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, około 15 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 10 minut.
Rozłóż ryż na dużym talerzu i wymieszaj ze słodzonym octem. Przechowywać w lodówce krótko, aż ostygnie.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać homara i gotować przez 8 protokół.
Usuń mięso z ogona i pazurów. Odrzuć jelito w ogonie. Grubo posiekać mięso i ostudzić.
Toast nasiona sezamu w małej suchej patelni na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż złoty, o 3 protokół.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
W dużej misce połącz pozostałe 2 łyżki octu ryżowego z olejem, imbirem, pastą wasabi i sosem sojowym. Doprawić solą morską.
Dodaj ryż, rzodkiewki, szalotki, ogórek i mięso homara i wrzucić delikatnie połączyć; odstawić na 15 minut, aby wymieszać smaki. Złożyć awokado, nasiona sezamu i nori tuż przed podaniem.
Zrób z wyprzedzeniem: Homar, nasiona sezamu i dressing można przygotować do 1 dnia wcześniej.
Rekomendacja wina: prażone nasiona sezamu, słodki ryż sushi i łagodny Homar sprawiają, że to danie dobrze pasuje do chrupiącego, aromatycznego australijskiego Rieslinga, takiego jak szczupaki z 1997 lub Polskie Wzgórze Grosset z 1998.