Sałatka Śródziemnomorska z Ciecierzycy
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, śródziemnomorska sałatka z ciecierzycy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,38 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka, 23 g tłuszczu i łącznie 408 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ogórka, pomidorków cherry, ciecierzycy goya® i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżkami wynoszący 78%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Śródziemnomorska sałatka z ciecierzycy, Śródziemnomorska sałatka z ciecierzycy i Śródziemnomorska sałatka z ciecierzycy.
Instrukcje
W średniej misce delikatnie wymieszaj ciecierzycę, pomidory, ogórki, ser, cebulę i pietruszkę, aż się połączą; odłożyć na bok.
W osobnej średniej misce wymieszaj sok z cytryny i Adobo. Używając trzepaczki, powolnym, stałym strumieniem dodawaj oliwę z oliwek, ciągle mieszając, aż olej dobrze się wchłonie.
Wymieszaj dressing z oliwy z oliwek i cytryny z zarezerwowanymi warzywami, aż całkowicie się nim pokryją.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.