Sałatka ziemniaczana z estragonem i bekonem na ciepło
Przepis na Sałatkę ziemniaczaną z ciepłym bekonem i estragonem można przygotować w około 45 minut . Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,07 USD za porcję. Ta przystawka ma 279 kalorii , 8 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką ziemniaki, boczek, musztardę pełnoziarnistą i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i całej 30 . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny na Czwarty Lipca . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 53% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Sałatka Ziemniaczana Z Boczkiem, Jajkiem I Estragonem , Sałatka Ziemniaczana Na Ciepłym Boczku i Ciepła Sałatka Ziemniaczana Z Boczkiem .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ziemniaki w dużym garnku i napełnij zimną wodą do wysokości 1 cala nad ziemniakami. Dopraw wodę 1 łyżką soli. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż nóż delikatnie wbije się w ziemniaki, około 15 minut. Odlej 1/3 szklanki wody z gotowania, odcedź ziemniaki i włóż je z powrotem do garnka (zdejmij z ognia), aby pozostały ciepłe.
W międzyczasie na patelni na średnim ogniu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący, od czasu do czasu mieszając. Zarezerwuj boczek i odcedź cały tłuszcz z bekonu oprócz 1/4 szklanki.
Dodać cebulę i smażyć, aż będzie lekko złocista.
Dodaj ocet i drewnianą łyżką zeskrob wszystkie kawałki z dna patelni.
Dodaj zarezerwowaną wodę do gotowania i redukuj, aż zgęstnieje, około 3 minut. Zdejmij z ognia, dodaj musztardę, dopraw solą i pieprzem.
Dodać ziemniaki, boczek i estragon, wymieszać. W razie potrzeby dopraw przyprawami.