Sałatka ziemniaczana mamy
Mother's Potato Salad to bezglutenowe, bezmleczne, laktoowowegetariańskie i pełnowartościowe danie. Za 98 centów za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 492 kalorie , 9 g białka i 29 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 10 osób. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . Udaj się do sklepu i kup seler, jajka, oliwki faszerowane papryką i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. 4 osoby uznały ten przepis za przepyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 55% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Zupa z pieczonych ziemniaków z chrupiącymi skórkami ziemniaczanymi , Sałatka rukola z grzankami ze słodkich ziemniaków i Sałatka ziemniaczana Charlotte .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku i zalej osoloną wodą. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut.
Odcedź i pozostaw do wyschnięcia na parze przez minutę lub dwie. Pozostaw do ostygnięcia, obierz i pokrój w kostkę.
Umieść jajka w rondlu w jednej warstwie i zalej wodą, aby przykryć jajka na 1 cal. Przykryj rondel i doprowadź wodę do wrzenia na wysokim ogniu. Gdy woda się zagotuje, zdejmij z ognia i pozostaw jajka w gorącej wodzie na 15 minut.
Wylej gorącą wodę, a następnie ostudź jajka pod zimną bieżącą wodą w zlewie. Obierz i pokrój, gdy będą zimne. Odłóż 1 ładny plasterek jajka do dekoracji.
Wymieszaj majonez i musztardę w misce. W dużej misce sałatkowej lekko wymieszaj ziemniaki, jajka, cebulę, seler, słodkie ogórki konserwowe i oliwki, aż do dokładnego połączenia.
Polej sałatkę dressingiem majonezowym i delikatnie wymieszaj, aby pokryć składniki dressingiem. Dopraw do smaku solą i posyp sałatkę plasterkami zielonej papryki i odłożonym plasterkiem jajka na środku jako ozdobą. Schłodź do momentu podania.