Sałatka ze świeżych krewetek i marchwi z szybkim sosem do sałatek tajskich
Sałatka ze świeżych krewetek i marchwi z szybkim sosem do sałatek tajskich może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.56 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 279 kalorii, 14g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać ocet ryżowy, marchew, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Marchewkowo-Żurawinowa Ze Świeżym Sosem Imbirowym, Tajska Sałatka z krewetek z sosem orzechowym, oraz Sunday ' s Special House Dressing-szukasz sosu sałatkowego, który jest kremowy, pikantny i wypełniony świeżymi ziołami? Możesz łatwo zrobić ten sos sałatkowy w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Spłukać do ostygnięcia, następnie odcedzić i umieścić w dużym bowl.In oddzielna duża miska, połączyć sok z limonki, ocet i pokruszony czerwony pieprz, aby dressing.Makaron wrzucić z 2 łyżkami sosu.Wrzucić Pozostałe dressing z krewetek, marchew, orzeszki ziemne, szalotki i mięty.
Podawać mieszanki krewetek nad makaronem ryżowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.