Sałatka ze szpinakiem migdałowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 585 kalorii, 11g białka, oraz 43g tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek, sok z cytryny, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Spróbuj Sałatka Ze Szpinakiem Migdałowym, Sałatka Ze Szpinakiem Migdałowym, oraz Chińska Sałatka Szpinakowo-Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do vinaigrette, wymieszać musztardę, czosnek, cukier, sok z cytryny i ocet w średniej misce. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek, aż mieszanina będzie gładka i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W przypadku kandyzowanych migdałów Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Umieść arkusz dobrze naoliwionej folii na blacie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
4
Cukier umieścić w bardzo czystym średnim rondlu i przykryć 2 łyżkami wody i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Umieścić migdały na blasze do pieczenia i umieścić w piekarniku. Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia, i gotować, aż cukier staje się głęboki złoty kolor, wirując od czasu do czasu, aby zapewnić równomierny kolor. Wmieszać ciepłe migdały i natychmiast rozprowadzić osłonięte migdały na przygotowanej folii. (Uważaj, aby ich nie dotykać-karmelizowany cukier jest wyjątkowo gorący.) Ostudzić całkowicie, a następnie posiekać z grubsza lub rozbić na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Aby złożyć sałatkę, umieść szpinak, kandyzowane migdały, żurawinę i kozi ser w dużej misce. Wrzucić lekko z sosem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane Migdały
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Ser Kozi
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego