Sałatka z wędzonego pstrąga z awokado i grejpfrutem
Sałatka z wędzonego pstrąga z awokado i grejpfrutem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, wędzonego pstrąga, rzodkiewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka Endywiowo-grejpfrutowa z wędzonym pstrągiem, Sałatka z wędzonego pstrąga z sosem z awokado, oraz Sałatka ogórkowo-awokado z wędzonym pstrągiem.
Instrukcje
Usunąć skórę z pstrąga. Na obramowanej blasze do pieczenia natrzyj skórę oliwą z oliwek, a następnie piecz przez około 10 minut, aż będzie chrupiąca. Płatki pstrąga na 1-calowe kawałki.
W misce ubić 1/4 szklanki oleju z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Używając ostrego noża, obrać grejpfruty, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje do miski.
Wyciąć sekcje na 1-calowe kawałki.
W średniej misce delikatnie wrzucić awokado z 2 łyżkami dressingu. W dużej misce wrzucić rukolę, endywię i czerwoną cebulę z 2 łyżkami dressingu.
Dodać kawałki grejpfruta, pokrojone rzodkiewki i wędzonego pstrąga oraz pozostały dressing i delikatnie wrzucić.
Rozłóż sałatkę na talerzach. Skórkę z pstrąga rozbijamy na kawałki, rozsypujemy sałatki i podajemy.