Sałatka Z Tuńczykiem W Stylu Hanoi

Sałatka Z Tuńczykiem W Stylu Hanoi
Sałatka z tuńczyka w stylu Hanoi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, paluszki ryżowe, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Patty Z Tuńczykiem, Kanapki Z Tuńczykiem, oraz Patelnia Smażony Tuńczyk Patty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować tuńczyka: za pomocą dużego noża szefa kuchni, posiekaj tuńczyka szybkim, równomiernym, prostym ruchem w górę iw dół (nie przekręcaj noża przez rybę, bo stanie się on papkowaty). Kontynuuj siekanie, obracanie noża, aż uzyskasz masę około 1/4-calowych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
W dużej misce połącz wodę, 3 łyżki sosu rybnego, cukier granulowany, ocet, sok z limonki, imbir i czosnek; mieszaj, aż cukier się rozpuści. Rezerwy 1/2 szklanki opatrunku w małej misce.Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać makaron ryżowy i dobrze wymieszać. Gotować do miękkości, ale nadal sprężyste, 2 do 5 minut lub zgodnie ze wskazówkami opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
3
Makaron odcedzić i opłukać pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Dobrze odcedzić, przełożyć do średniej miski i wymieszać z 2 łyżkami zastrzeżonego dressingu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj sałatę i kiełki fasoli do dressingu w dużej misce; wrzucić do herbu. Podzielić mieszaninę między 6 płytkich misek do serwowania. Wierzch z równymi porcjami makaronu.Tworzą mieszaninę tuńczyka na 6 pasztecików, o 3/4 cala grubości. Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania i umieścić na średnim ogniu (patrz Grillowanie & odmiany pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać paszteciki i gotować, aż firma w dotyku, 2 do 3 protokół na stronę.
7
Umieścić patty tuńczyka na wierzchu każdej sałatki i skropić każdą porcję z niektórych pozostałych dressing.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Podawać z talerzem marchwi, ogórka, czerwonej cebuli i ziół, a goście mogą wybrać własne dodatki. Odmiany grillowania i pieczenia: rozgrzej grill do średnio-wysokiej lub rozgrzej brojlery. Olej stojak grill (patrz Wskazówka) lub płaszcz brojlerów patelni z gotowania sprayu. Gotuj paszteciki, aż będą twarde w dotyku, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn