Sałatka Z Tuńczykiem W Stylu Hanoi
Sałatka z tuńczyka w stylu Hanoi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, paluszki ryżowe, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Patty Z Tuńczykiem, Kanapki Z Tuńczykiem, oraz Patelnia Smażony Tuńczyk Patty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować tuńczyka: za pomocą dużego noża szefa kuchni, posiekaj tuńczyka szybkim, równomiernym, prostym ruchem w górę iw dół (nie przekręcaj noża przez rybę, bo stanie się on papkowaty). Kontynuuj siekanie, obracanie noża, aż uzyskasz masę około 1/4-calowych kawałków.
W dużej misce połącz wodę, 3 łyżki sosu rybnego, cukier granulowany, ocet, sok z limonki, imbir i czosnek; mieszaj, aż cukier się rozpuści. Rezerwy 1/2 szklanki opatrunku w małej misce.Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać makaron ryżowy i dobrze wymieszać. Gotować do miękkości, ale nadal sprężyste, 2 do 5 minut lub zgodnie ze wskazówkami opakowania.
Makaron odcedzić i opłukać pod zimną bieżącą wodą.
Dobrze odcedzić, przełożyć do średniej miski i wymieszać z 2 łyżkami zastrzeżonego dressingu.
Dodaj sałatę i kiełki fasoli do dressingu w dużej misce; wrzucić do herbu. Podzielić mieszaninę między 6 płytkich misek do serwowania. Wierzch z równymi porcjami makaronu.Tworzą mieszaninę tuńczyka na 6 pasztecików, o 3/4 cala grubości. Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania i umieścić na średnim ogniu (patrz Grillowanie & odmiany pieczenia).
Dodać paszteciki i gotować, aż firma w dotyku, 2 do 3 protokół na stronę.
Umieścić patty tuńczyka na wierzchu każdej sałatki i skropić każdą porcję z niektórych pozostałych dressing.
Podawać z talerzem marchwi, ogórka, czerwonej cebuli i ziół, a goście mogą wybrać własne dodatki. Odmiany grillowania i pieczenia: rozgrzej grill do średnio-wysokiej lub rozgrzej brojlery. Olej stojak grill (patrz Wskazówka) lub płaszcz brojlerów patelni z gotowania sprayu. Gotuj paszteciki, aż będą twarde w dotyku, 2 do 3 minut na stronę.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah