Sałatka z tilapii z mąki kukurydzianej to pescatarian przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 415 kalorii, 41g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, paprykę, płatki cebuli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tilapia z mąki kukurydzianej z sałatką ze squasha, Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą, oraz Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Ułożyć paski tortilli na blasze wyłożonej folią; lekko pokryć paski tortilli sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski Tortilla
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
3
Posypać paski 1/2 łyżeczki chili w proszku i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Sól
4
Piec w 425 przez 10 minut lub do chrupkości, i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
6
Mąkę, mąkę kukurydzianą, płatki cebuli, a pozostałe 1/2 łyżeczki chili w proszku w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Suszone Płatki Cebuli
Mąka Kukurydziana
Mąka Uniwersalna
7
Ryby posypać 1/4 łyżeczki soli; pogłębiać w mieszance mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Ryby
Sól
8
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj ryby; gotować 3 minuty z każdej strony lub aż rumiane i płatki ryb łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
10
Połącz rzymską i następne 4 składniki (przez kolendrę) w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Połącz sok, musztardę i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w małej misce, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać pozostałe 4 łyżeczki oleju, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda
Sok
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
12
Mżawka mieszaniny soku na mieszaninie sałaty; wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata
Sok
13
Umieść 1 1/2 szklanki mieszanki sałat na każdym z 4 talerzy; posypać każdą porcję 1 łyżką sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
14
Umieścić 1 filet rybny na każdej sałatce; top z 5 pasków tortilla.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.