Sałatka z szynki wiejskiej ze świeżą mozzarellą i winegretem balsamiczno-melasowym
Sałatka z szynki wiejskiej ze świeżym mozzarellą i sosem balsamiczno-melasowym to bezglutenowe i podstawowe danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,2 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 39 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 577 kalorii. Mieszanka octu balsamicznego, mozzarelli, młodej zieleniny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71%, to danie jest solidne. Sałatka z rukoli z szynką wiejską, gruszkami i winegretem miodowym, Sałatka z rukoli z szynką wiejską, gruszkami i winegretem miodowym oraz Sałatka Warzywna z winegretem curry i świeżą mozzarellą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz szynkę, mozzarellę, paprykę i bazylię w dużej misce.
W małej misce wymieszaj ocet balsamiczny, melasę i musztardę; dressing doprawić solą i pieprzem.
Wlać 3/4 sosu na mieszankę szynki.
Warzywa przełóż do dużej miski, skrop pozostałym dressingiem, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Ułóż warzywa na talerzu i ułóż na wierzchu sałatkę z szynką.