Sałatka z selera z parmezanem, orzechami włoskimi i pietruszką
Sałatka z selera z parmezanem, orzechami włoskimi i pietruszką to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka soku z cytryny, selera, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Sałatka jęczmienna z pietruszką i orzechami włoskimi, Lepki dorsz z zacierem z selera i pietruszki, oraz Zupa z selera i pieczonego czosnku z natką pietruszki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby zrobić dressing, wszystkie składniki ubić razem z 1 łyżką wody i odrobiną przypraw i odstawić. Wlej sok z cytryny do miski. Użyj obrotowego ostrza obieraczki do golenia cienkich wstążek selera do soku z cytryny i wrzucić do herbu.
Cienko pokroić kije selera pod kątem, ale zachować liście. Wszystkie składniki, z wyjątkiem parmezanu, wymieszać z selerem naciowym i doprawić solą morską i odrobiną pieprzu. Ułóż sałatkę na 4 talerzach i polej wiórkami parmezanu.
Skropić dressingiem i dodatkową oliwą z oliwek przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatkę można połączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.