Sałatka z rukoli z pieczonym sosem pomidorowym
Need a wegetariańska przystawka? Sałatka z rukoli z pieczonym sosem pomidorowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory koktajlowe, oliwę z oliwek, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka z rukoli z pieczonym sosem pomidorowym, Sałatka Farro z prażonymi burakami, rukolą i sosem makowym, oraz Sałatka z fasoli i pomidorów z sosem pieczonym z pomidorów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Weź naczynie do pieczenia i ułóż pomidory z czosnkiem.
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Umieść w piekarniku i piecz przez 15 do 20 minut, aż pomidory pękną, a soki lekko się karmelizują.
Wyjąć z piekarnika i umieścić w blenderze ze wszystkimi sokami na patelni.
Dodać ocet z czerwonego wina, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, cukier, natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Pulsuj, aż dobrze się połączą. Odstawić do ostygnięcia w lodówce podczas przygotowywania grzanek.
Weź tacę z arkuszami i ułóż cienkie plasterki bagietki.
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Umieścić w gorącym piekarniku i piec, aż złoty kolor i chrupiące. Grzanki zajmie 5 do 7 minut.
Wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepły, posmarować każdy kawałek kozim serem. Odstawić.
Weź półmisek i ułóż grzanki z kozim serem. Top z kopcami pierzastej rukoli i mżawka na pieczony sos pomidorowy.