Sałatka z rukoli z kozim serem, boczkiem i sosem Balsamiczno-figowym
Sałatka z rukoli z kozim serem, boczkiem i sosem Balsamiczno-figowym to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 6. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz miód, bulion drobiowy o mniejszej zawartości sodu, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sałatka z figami, plamkami i rukolą z sosem z koziego sera, Sałatka z rukoli z jeżynami i kremowym sosem z koziego sera, oraz Sałatka z pieczarkami, jabłkami i kozim serem z sosem miodowo-balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, połączyć ocet balsamiczny i figi w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 15 minut.
Mieszankę octu, 3 łyżki wody i dalej 5 składników (przez tymianek) w blenderze; proces do gładkiej.
Aby przygotować sałatkę, umieść 1 1/3 szklanki rukoli na każdym z 6 talerzy. Cebulę podziel równomiernie między talerze.
Skropić około 3 łyżki sosu na każdej porcji; posypać równomiernie pieprzem i solą.
Posypać równomiernie boczkiem. Wierzch każdej porcji z 1 łyżeczką koziego sera.