Sałatka z rukoli, kopru włoskiego i zielonej soczewicy z ' River Cottage Veg
Sałatka z rukoli, kopru włoskiego i zielonej soczewicy z " River Cottage Veg to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 161 kalorii, 10g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, liść laurowy, zieloną soczewicę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj River Cottage ' s Grillowany pstrąg z koprem włoskim, Sałatka z kopru włoskiego, rukoli i zielonego jabłka, oraz Sałatka Z Zielonej Soczewicy Ze Szparagami, Jabłkiem I Koprem Włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć soczewicę do rondla i dodać dużo wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować tylko przez minutę, a następnie odcedzić. Powrót soczewicy na patelnię i wlać tyle wody, aby pokryć je.
Dodaj liść laurowy, cebulę i łodygi pietruszki, jeśli używasz. Doprowadzić z powrotem do bardzo delikatnego dusić i gotować powoli przez około pół godziny, do miękkości, ale nie papki.
W międzyczasie, aby zrobić dressing, włóż olej, sok z cytryny, musztardę, skórkę z cytryny i cukier do przykręconego słoika, dopraw solą i pieprzem i wstrząśnij aż do zemulgowania.
Po zakończeniu soczewicy dobrze je odcedzić i wyrzucić zioła i cebulę. Jeszcze ciepłe, połączyć z dobrą połowę opatrunku. Pozostaw do ostygnięcia, następnie posmakuj i dostosuj przyprawę; w razie potrzeby możesz dodać trochę więcej soli, cukru, pieprzu lub soku z cytryny.
Odciąć Koper, usuwając twardą zewnętrzną warstwę (chyba że koper jest młody i bardzo świeży). Połów żarówki pionowo, a następnie pokrój tak cienko, jak to tylko możliwe, końcówka do podstawy.
Podziel około dwóch trzecich soczewicy między szerokie miseczki do serwowania. Rozsypać rukolę i koper włoski, a resztę opatrunku skropić. Pozostałe soczewice rozsypać na wierzchu i podawać.