Sałatka Z Pomidorów Z Bakłażanem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Sałatka z pomidorów z bakłażanem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 111 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu cayenne, papryka, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Sałatka z bakłażanem i pomidorami, Grillowana Sałatka Z Bakłażanem I Pomidorami, oraz Sałatka z pieczonych bakłażanów i pomidorów.
Instrukcje
Piecz paprykę na palnikach kuchennych lub pod brojlerem piekarnika, aż skóra stanie się równomiernie czarna. Natychmiast umieścić w plastikowej torbie i ostudzić.
Przygotuj pomidory, przecinając X na dnie każdego z nich i gotuj w wodzie przez 1 minutę, zanurz się w zimnej kąpieli wodnej i pozostaw do ostygnięcia.
Pokrój bakłażana na małe paski i smaż na oleju, aż bakłażan zacznie brązowieć. Około 6 do 8 minut. Gdy bakłażan będzie miękki, dodaj czosnek.
Paprykę opłucz pod zimną wodą i usuń poparzoną skórę (tylko popiół). Otworzyć paprykę i usunąć nasiona.
Pokroić w małe paski i dodać do bakłażana. Pomidory obrać ze skórki, posiekać i dodać do mieszanki bakłażanów.
Dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cayenne. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.