Sałatka z pieczonych ziemniaków i czosnku
Sałatka z pieczonych ziemniaków i czosnku może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Jeśli masz paprykę, oregano, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. 115 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 98%. Spróbuj Sałatka Ziemniaczana Z Pieczonym Czosnkiem, Sałatka z pieczonych ziemniaków i czosnku, oraz Sałatka Ziemniaczana Z Pieczonym Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść 1/2 szklanki oliwy z oliwek w dużej misce. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki do oleju, aż będą pokryte, a następnie równomiernie rozprowadzić na blasze do pieczenia.
Przekaż czerwoną paprykę przez miskę oleju, upewniając się, że są równomiernie pokryte.
Umieścić na oddzielnej blasze do pieczenia.
Wyciąć około 1/2 cala od szczytów czosnku i skropić pozostałym olejem z miski.
Umieścić na blasze z czerwoną papryką.
Ziemniaki, paprykę i czosnek posypać solą i pieprzem, a następnie umieścić obie blachy w piekarniku na około 20 minut.
Sprawdź ziemniaki: powinny być miękkie, brązowe i chrupiące. Jeśli nie, zwróć je do piekarnika na dodatkowe 10 minut lub do czasu ich zakończenia. Papryka i czosnek potrwa dłużej, i są wykonywane, gdy skórki na papryce są Czarne i czosnek jest ciemnobrązowy (nie więcej niż 40 minut w sumie).
Gdy wszystko zostanie upieczone, umieść ziemniaki w dużej misce i zapieczętuj paprykę w plastikowej torbie, aby pozostawić je na parze przez 10 minut. (To poluzuje ich skóry.)
Wyjmij paprykę z worka, usuń skórki i nasiona i posiekaj.
Dodać do miski z ziemniakami i wymieszać.
Odwróć główki czosnku do góry nogami i wyciśnij zmiękczony czosnek do oddzielnej, małej miski.
Wymieszać w occie balsamicznym, 1/3 szklanki oliwy z oliwek i oregano, aż będzie gładka.
SOS wylać na ziemniaki i paprykę i wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Najlepiej podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Aby przygotować się z wyprzedzeniem na okazję, schłodzić, a następnie podgrzać w kuchence mikrofalowej, aż do ogrzania.