Sałatka Z Pieczonych Szparagów I Rukoli Z Szalotką Vinaigrette
Sałatka z pieczonych szparagów i rukoli z szalotką Vinaigrette to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 153 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz smukłe szparagi, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka z rukoli z szalotką Vinaigrette i Crostini, Farro, Sałatka z granatu i rukoli z szalotką Vinaigrette + gratisy, oraz Ogrodowa Sałatka ziołowa z pieczoną szalotką Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić pierwsze 5 składników w małej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubij w oleju. Doprawić winegret do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut i ponownie przed użyciem.Rozgrzej piekarnik do 204°.
Szparagi ułożyć na blasze do pieczenia.
Mżawka 1/4 szklanki winegret nad i włączyć do herbu, a następnie rozprowadzić w jednej warstwie.
Posypać solą i pieprzem. Szparagi pieczone, aż tylko chrupiące-przetargu, o 12 protokół.
Połącz rukolę, szczypiorek i szparagi w dużej misce.
Dodaj pozostałe vinaigrette i wrzucić do herbu.
Sałatkę przełożyć na półmisek, posypać solą, pieprzem i serem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.