Sałatka z pieczonych buraków z oliwkami i pomarańczami
Sałatka z pieczonych buraków z oliwkami i pomarańczami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,21 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 7G białka, oraz 28g tłuszczu. Jeśli masz kozi ser, szpinak dla niemowląt, wodę z kwiatu pomarańczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami i gorgonzolą, Sałatka Z Pieczonych Buraków, Chevre, Orzechów Laskowych Z Krewnymi Pomarańczami, oraz Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami i kremowym sosem z koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Ułóż buraki na małej blasze do pieczenia, przykryj folią i piecz do prawie miękkości 25-30 minut. Odkryj i kontynuuj pieczenie aż do karmelizacji i miękkości (ale nie gąbczastej).
W międzyczasie, trip wierzchołki i podstawy off pomarańczy i cięcia wzdłuż zewnętrznej każdej, obracając się jak idziesz, aby usunąć całą skórkę i pestkę. Następnie usuń segmenty z pomarańczy, trzymając pomarańczę nad miską i krojąc między membranami.
Przenieść segmenty i sok do miski i wyrzucić membranę.
W małej misce, połączyć sok z cytrusów, ocet z czerwonego wina i wody kwiat pomarańczy.
Ubij, aby połączyć, a następnie ubijaj powoli olej z pestek winogron, aby utworzyć dressing. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W misce, połączyć Prażone buraki, cebula, szpinak, i dressing. Wrzucić do połączenia, a następnie podzielić między talerze.
Podawać z oliwkami, pomarańczą i kozim serem.