Sałatka Z Pieczonych Buraków
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Sałatka z pieczonych buraków może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kęsów kawałki sałatki, ser chèvre, pomarańcza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Sałatka z łososia pieczonego buraka feta z sosem sałatkowym koperkowym, oraz Sałatka Z Pieczonych Buraków.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Usuń zielenie z buraków, pozostawiając około 1/2 cala łodygi. Buraki dobrze umyć; pozostawić w całości z przyczepionymi końcami korzeni.
Buraki ułożyć na patelni 13x9-nch, skropić olejem.
Piec odkryte około 40 minut lub do miękkości.
Usuń skórki z buraków pod bieżącą wodą.
Odstawić buraki do ostygnięcia, aż będą łatwe w obsłudze, około 30 minut. Buraki obrać i odciąć końce korzeni; buraki pokroić w plasterki.
Przeciąć każdy kawałek na pół.
Na 4 talerzach sałatkowych ułóż warzywa sałatkowe. Top z buraków, plastry pomarańczy, orzechy włoskie i ser.