Sałatka Z Pieczonego Żołędzia

Sałatka Z Pieczonego Żołędzia
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać sałatkę pieczone Acorn Squash spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać Acorn squash, na patelni, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Pieczonego Żołędzia, Sałatka Z Pieczonego Żołędzia, oraz Pieczona Dynia Z Żołędzi + Sałatka Do Zbioru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400°. (Jak tylko jest gorąco, można tosty ścinane migdały do dekoracji sałatki: rozłożyć je na blasze do pieczenia i piec przez 5 minut, potrząsając je raz lub dwa razy, aż lekko kolorowe i pachnące. Lub tosty je podczas pieczenia squasha, lub po.)
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować Acorn squash: za pomocą ostrej obieraczki do warzyw lub noża do parowania, zdejmij skórkę z wystających grzbietów squasha. Nie musisz obrać więcej niż to: pozostawienie reszty Skórki pomoże squashowi zachować swój kształt i ładnie wygląda. (Jeśli jesteś pieczenia gładkie dyni jak butternut, usunąć wszystkie skórki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Acorn SquashAcorn Squash
WarzywaWarzywa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
NóżNóż
3
Ostrym ciężkim nożem przeciąć dynię na pół wzdłuż i zgarnąć wszystkie nasiona i włókna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Umieść każdą pół wyciętą stronę w dół; przyciąć końce, a następnie wyciąć półokrągłe plastry squasha, wszystko o grubości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Umieść wszystkie kawałki w stosie na dużej blasze do pieczenia, najlepiej nonstick lub wyłożone pergaminem, lub na maty silikonowej non-stick do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Skropić 2 łyżki oleju na squasha, posypać solą i wrzucić do herbu z przyprawami, a następnie rozłożyć kawałki, aby leżeć płasko, nie dotykając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Piec około 20 minut, a następnie odwrócić kawałki nad.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec kolejne 15 minut lub tak, aż squash jest po prostu przetargu przez całą drogę (poke widelcem do sprawdzenia) i ładnie karmelizowane na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Składanie sałatki
10
Niech kawałki squasha ostygnie na patelni, aż będziesz gotowy do podania. Ułóż je-w symetrycznym kształcie lub w swobodnym stosie-na dużym talerzu do serwowania lub na pojedynczych talerzach sałatkowych, z dwoma lub trzema plastrami na porcję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Odśwież je skropi oliwą z oliwek, posypką soli. Rozsypać migdałowe kawałki, a następnie smugi lub wiry ciepłej redukcji balsamicznej. Na koniec rozdrobnij kawałki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RedukcjaRedukcja
PosypkiPosypki
SerSer
SólSól
12
Smak
13
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
14
Z rodzinnego stołu Lidii by Lidia Matticchio Bastianich Copyright (c) 2004 by Lidia Matticchio Bastianich Published by Knopf.Lidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku. Dziennikarstwo Jaya Jacoba pojawiło się w wielu czasopismach krajowych.Z Wydania Trade Paperback.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn