Sałatka z ośmiornicy z ziemniakami i zieloną fasolką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z ośmiornicy z ziemniakami i fasolką szparagową. Ten przepis służy 8. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, ząbek czosnku, seler, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Sałatka z rukoli z ziemniakami i zieloną fasolką, Bezmięsne poniedziałki: Sałatka makaronowa z Pesto z cukinii z zieloną fasolką i ziemniakami, oraz Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży rondel wodą, dodaj cebulę, marchew, seler i liść laurowy i zagotuj.
Dodać ośmiornicę i dusić na umiarkowanym ogniu przez 1 godzinę, do miękkości.
Niech ośmiornica ostygnie w płynie, a następnie odcedzić. Używając ręcznika papierowego, wytrzyj fioletową skórę z mackami, pozostawiając Ssaki nienaruszone.
Pokroić macki na 1-calowe kawałki.
Tymczasem, w rondlu wrzącej osolonej wody, gotować fasolkę do miękkości, 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść fasolę na talerz i osuszyć.
Dodać ziemniaki do wrzącej wody i gotować do miękkości, 25 protokół.
Lekko ostudzić, następnie obrać i pokroić w kostkę ziemniaki.
W dużej misce połączyć ośmiornicę z ziemniakami, fasolką szparagową, czosnkiem, pietruszką i oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.