Sałatka z owoców morza, kopru włoskiego i limonki z ' Ottolenghi

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Owoce morza, koper włoski i sałatka z limonki z ' Ottolenghi może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.88 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki tygrysie, kolendrę, sumak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z owoców morza z koprem włoskim i fasolką szparagową, Sałatka z buraków, kopru włoskiego i rukoli z sosem Chili z limonki, oraz Gulasz z owoców morza z koprem włoskim i tymiankiem.
Instrukcje
Przyciąć podstawy i wierzchołki cebulek kopru włoskiego, a następnie pokroić w poprzek tak cienko, jak to tylko możliwe. Mandolina by się tu przydała. W dużej misce wymieszaj koper włoski i czerwoną cebulę ze skórką z limonki i sokiem, czosnek, koperek, pietruszka, chile, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1/2 łyżeczki soli. Odstawić.
Aby przygotować krewetki, obrać muszle z dala od ciał, utrzymując segment ogonowy muszli.
Wytnij płytką szczelinę wzdłuż grzbietu każdej krewetki i użyj końcówki małego noża, aby usunąć ciemną żyłę.
Umieść ciężką żeliwną patelnię, najlepiej na patelni grillowej, na dużym ogniu i pozostaw na kilka minut, aż się nagrzeje. Tymczasem krewetki i kalmary wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami oleju i szczyptą soli. Grilluj je w małych partiach, obracając je po 1 minucie i kontynuuj, aż skończysz (jeszcze około 1 minuty dla kałamarnicy i 2 do 3 dla krewetek).
Przełożyć na deskę do krojenia i pokroić kalmary w grube pierścienie. Krewetki można zostawić w całości lub pokroić na pół.
Dodaj owoce morza do salaterki i wrzucić razem. Sałatkę można podawać natychmiast lub pozostawić w lodówce do 1 dnia. Aby służyć, wymieszać sumak i kolendrę, a następnie posmakować i dostosować przyprawę. Kiedy nasiona granatu są dostępne, tworzą piękną dekorację.