Sałatka z owoców morza, kopru włoskiego i limonki z ' Ottolenghi

Sałatka z owoców morza, kopru włoskiego i limonki z ' Ottolenghi
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Owoce morza, koper włoski i sałatka z limonki z ' Ottolenghi może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.88 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki tygrysie, kolendrę, sumak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z owoców morza z koprem włoskim i fasolką szparagową, Sałatka z buraków, kopru włoskiego i rukoli z sosem Chili z limonki, oraz Gulasz z owoców morza z koprem włoskim i tymiankiem.

Instrukcje

1
Przyciąć podstawy i wierzchołki cebulek kopru włoskiego, a następnie pokroić w poprzek tak cienko, jak to tylko możliwe. Mandolina by się tu przydała. W dużej misce wymieszaj koper włoski i czerwoną cebulę ze skórką z limonki i sokiem, czosnek, koperek, pietruszka, chile, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1/2 łyżeczki soli. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Aby przygotować krewetki, obrać muszle z dala od ciał, utrzymując segment ogonowy muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
3
Wytnij płytką szczelinę wzdłuż grzbietu każdej krewetki i użyj końcówki małego noża, aby usunąć ciemną żyłę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Umieść ciężką żeliwną patelnię, najlepiej na patelni grillowej, na dużym ogniu i pozostaw na kilka minut, aż się nagrzeje. Tymczasem krewetki i kalmary wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami oleju i szczyptą soli. Grilluj je w małych partiach, obracając je po 1 minucie i kontynuuj, aż skończysz (jeszcze około 1 minuty dla kałamarnicy i 2 do 3 dla krewetek).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Przełożyć na deskę do krojenia i pokroić kalmary w grube pierścienie. Krewetki można zostawić w całości lub pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Dodaj owoce morza do salaterki i wrzucić razem. Sałatkę można podawać natychmiast lub pozostawić w lodówce do 1 dnia. Aby służyć, wymieszać sumak i kolendrę, a następnie posmakować i dostosować przyprawę. Kiedy nasiona granatu są dostępne, tworzą piękną dekorację.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
SumakSumak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn