Sałatka z owoców morza, kopru włoskiego i limonki z ' Ottolenghi

Sałatka z owoców morza, kopru włoskiego i limonki z ' Ottolenghi
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Owoce morza, koper włoski i sałatka z limonki z ' Ottolenghi może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.88 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki tygrysie, kolendrę, sumak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z owoców morza z koprem włoskim i fasolką szparagową, Sałatka z buraków, kopru włoskiego i rukoli z sosem Chili z limonki, oraz Gulasz z owoców morza z koprem włoskim i tymiankiem.

Instrukcje

1
Przyciąć podstawy i wierzchołki cebulek kopru włoskiego, a następnie pokroić w poprzek tak cienko, jak to tylko możliwe. Mandolina by się tu przydała. W dużej misce wymieszaj koper włoski i czerwoną cebulę ze skórką z limonki i sokiem, czosnek, koperek, pietruszka, chile, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1/2 łyżeczki soli. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Aby przygotować krewetki, obrać muszle z dala od ciał, utrzymując segment ogonowy muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
3
Wytnij płytką szczelinę wzdłuż grzbietu każdej krewetki i użyj końcówki małego noża, aby usunąć ciemną żyłę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Umieść ciężką żeliwną patelnię, najlepiej na patelni grillowej, na dużym ogniu i pozostaw na kilka minut, aż się nagrzeje. Tymczasem krewetki i kalmary wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami oleju i szczyptą soli. Grilluj je w małych partiach, obracając je po 1 minucie i kontynuuj, aż skończysz (jeszcze około 1 minuty dla kałamarnicy i 2 do 3 dla krewetek).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
KałamarnicaKałamarnica
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Przełożyć na deskę do krojenia i pokroić kalmary w grube pierścienie. Krewetki można zostawić w całości lub pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Dodaj owoce morza do salaterki i wrzucić razem. Sałatkę można podawać natychmiast lub pozostawić w lodówce do 1 dnia. Aby służyć, wymieszać sumak i kolendrę, a następnie posmakować i dostosować przyprawę. Kiedy nasiona granatu są dostępne, tworzą piękną dekorację.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
SumakSumak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn