Sałatka z mozzarelli i bazylii z pomidorowym winegretem

Mozzarellan i sałatka Bazyliowa z pomidorami Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 370 kalorii, 13g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz sok pomidorowy, orzeszki piniowe, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka z pomidorów i mozzarelli z bazylią Vinaigrette, Sałatka świąteczna z pomidorami, bazylią i Mozzarellanem w kremowym vinegrette, oraz Sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmniejsz sok pomidorowy na małym ogniu w małym rondlu, aż utworzy gęsty syrop. Tymczasem mielona szalotka.
Połącz zredukowany sok pomidorowy, ocet, musztardę i szalotkę.
Ubijając stale, powoli mżawka w oleju z orzeszków ziemnych, aż mieszanina zwiększy objętość o połowę. Powoli włącz oliwę z oliwek, aż objętość mieszaniny jest dwukrotnie większa niż przed dodaniem jakiegokolwiek oleju. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Paprykę opłukać, osuszyć i podzielić wzdłuż. Posmaruj olejem arachidowym i ułóż skórkę do góry na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia lub blasze do ciastek. Broil na wysokiej jak najbliżej elementu grzejnego, jak to możliwe, aż Skórki papryki są zwęglone i pęcherze. Paprykę pieczemy w plastikowej torbie na kilka minut, aby się pocić. Skrobać łodygi i nasiona z tyłu noża i usunąć skórki palcami. Cienko pokroić.
Toast orzeszki piniowe na małej patelni na małym ogniu, aż światło złoty kolor i pachnące.
Usuń liście bazylii z łodyg i zanurz w zimnej wodzie na 1 do 2 minut, aby usunąć ziarno. Dokładnie osuszyć łyżką do sałatek lub ręcznikami papierowymi. Rozdrobnić, spłukać i osuszyć.
Mozzarellę pokroić w dużą kostkę.
Wrzucić razem pieczone papryki, orzeszki piniowe, bazylia, radicchio, i mozzarella w dużej salaterce. Smak vinaigrette na liściu bazylii i prawidłowe przyprawy. Wrzucić sałatkę z winegretem i podawać natychmiast na schłodzonych talerzach.