Sałatka z miętowej cukinii
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj sałatkę z miętowej cukinii. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 101 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 49 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu cayenne, cukinii, soli i oliwy z oliwek. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 45%, to danie jest solidne. Spróbuj schłodzonej zupy z miętowej cukinii, miętowej zielonej sałatki i miętowej sałatki owocowej, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj olej, sok z cytryny, miętę, sól i cayenne, aż się połączą.
Dodaj cukinię; wrzucić do płaszcza. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Juve & Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Juve & Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava]()
Juve & Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Ta Cava ma bladozłoty kolor i aromat dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. W smaku bogate i szerokie, z aromatami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta brutalna cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się do niej żadnych dawek, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk w panierce sezamowej, kurczak tikka masala i Jamon Iberico.