Sałatka z marchwi, pomarańczy i rzodkiewki
Sałatka z marchwi, pomarańczy i rzodkiewki może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 32 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cukru, pomarańczy pępka, liści mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Sałatka z marchwi, pomarańczy i rzodkiewki, Sałatka z rzodkiewki i marchewki, oraz Sałatka z marchwi i rzodkiewki.
Instrukcje
Marchew i rzodkiewki pokroić w plasterki tak cienko, jak to możliwe i dodać do dużej miski.
Usuń skórkę i pestkę z pomarańczy. Pracując nad miską, aby złapać sok, przeciąć między membranami, aby usunąć pomarańczowe segmenty; dodać je do marchewki. Wyciśnij membranę, aby wyodrębnić resztę soku i dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny, wodę z kwiatu pomarańczy i sól do smaku.
Wymieszać, aby rozpuścić cukier i sól.
Wlać mieszaninę marchwi i delikatnie wrzucić do herbu. Sałatkę można podawać natychmiast, ale pozwalając jej siedzieć przez 1 lub 2 godziny pomoże smaki się mieszają. Tuż przed podaniem posmakuj i dostosuj przyprawę.