Sałatka z Mango i Jicama z Habanero Vinaigrette

Sałatka z Mango i Jicama z Habanero Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 124 kalorie. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka kolendry, jicama, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z krewetek, Mango i Jícama z winegretem ananasowym, Sałatka Z Kurczakiem, Mango I Jicama W Tequili-Limonkowy Vinaigrette, oraz Sałatka z grillowanym kurczakiem, Mango i Jicama z tequilą-limonkowym winegretem.
Instrukcje
Małym, ostrym nożem obrać Mango. Jeden po drugim, Ustaw owoce na jednej wąskiej krawędzi na desce i wyciąć plastry o grubości 1/8 cala z każdej strony w dół do dołu. Zachowaj pozostałe owoce wokół pestek do innego użytku.
Połóż jicamę na pokładzie, najbardziej płaską stroną w dół i pokrój w owale o grubości 1/8 cala. Przyciąć plastry, jeśli to konieczne, aby dopasować rozmiar plastrów mango, około 2 na 4 cale.
Wlać habanero vinaigrette do obramowanego talerza. Zanurz plasterek jicama w dressingu, obracając się do płaszcza i pozwalając nadmiar drenażu z powrotem na talerz; Ustaw jicama na oddzielnym talerzu.
Połóż plasterek mango na wierzchu (jeśli plasterki nie są idealne, dopasuj kawałki do pokrycia). Powtórz, aby ułożyć w stos cztery plastry jicama i cztery Mango. Pozostałe plastry jicama posmarować warstwą plastrów mango, aby przygotować jeszcze trzy porcje.
Mżawka pozostała opatrunek równo nad stosy. W małej misce wymieszaj kolendrę z oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku. Kopiec równo na stosy.
Habanero Vinaigrette: wypłukać 1 świeże habanero chili (około 1/4 oz.). Noszenie gumowych rękawiczek, łodygi, nasion, devein i drobno mielone chili; powinieneś mieć około 1 1/2 łyżki stołowe. W małej misce wymieszaj 2 łyżeczki mielonego chili, 1/3 szklanki świeżego soku pomarańczowego, 2 łyżki świeżego soku z limonki i 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Małym, ostrym nożem odetnij 2 limonki (3 oz. każdy); odcięta skórka, w tym biały pestkowiec. Trzymając limonki nad miską opatrunku, przeciąć między błonami i owocami, aby uwolnić segmenty i wrzucić je do miski.
Delikatnie wymieszać i dodać sól i więcej chili do smaku, w razie potrzeby.