Sałatka z mandarynek i pomarańczy Glendy
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego hor d'oeuvre? Sałatka z mandarynkami Glendy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 1,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 233 kalorie. Ten przepis służy 6 osobom. Udaj się do sklepu i kup posiekane migdały, bekon, nasiona selera i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis zachwycił 17 osób. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżkami wynoszący 79%. Podobne przepisy to Sałatka z kurczakiem i mandarynką z kremowym sosem jogurtowo-pomarańczowo-waniliowym, Sałatka z jabłkiem, mandarynką, gruszką i szpinakiem feta z pomarańczowym dressingiem z maku oraz Sałatka z mandarynek i pomarańczy.
Instrukcje
W małej misce umieść cebulę, cukier, musztardę, nasiona selera i czarny pieprz.
Wlać ocet, mieszać, aż cukier się rozpuści.
Dolewaj oliwę z oliwek, aż dressing będzie gęsty. Przykryj, wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Aby przygotować sałatkę, wrzuć sałatę, pomarańcze, grzyby, migdały i boczek do dużej miski.
Skropić dressingiem i ponownie wymieszać, aby pokryć nim warstwę.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować NV Ruinart, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino