Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z krewetek, cytryny i szpinaku
Krewetki, cytryna i szpinak Sałatka z makaronem pełnoziarnistym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka makaronu fusilli, sok z cytryny, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Makaronem Cytrynowo-Krewetkowym, Szpinak i Karczoch Pieczony makaron pełnoziarnisty, oraz Sałatka makaronowa z gotowanymi krewetkami i sosem cytrynowo-koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki do ukąszenia, przez 9 do 12 minut lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Tymczasem, wrzucić krewetki z 2 łyżki. oliwa z oliwek, cebula, czosnek, 3/4 łyżeczki. sól, płatki chile i kminek; marynować w temperaturze pokojowej 10 minut. Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu, następnie dodaj krewetki i marynatę. Gotować, mieszając często, aż krewetki są różowe i firmy, 3 do 4 protokół.
W dużej misce, wrzucić razem makaron, mieszanka krewetek, szpinak, ciecierzyca, jogurt, mięta, sok z cytryny, pozostały olej, i skórka z cytryny. Doprawić do smaku solą.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.