Sałatka z krewetek Po ' Boy z sosem Rémoulade
Need a pescatariańskie danie główne? Sałatka z krewetek Po ' Boy z sosem Rémoulade może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 19 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, serduszka sałaty rzymskiej, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Sałatka z krewetek i awokado z sosem remoulade, Sałatka Z Makaronem Remoulade Z Krewetek, oraz Krewetki Remoulade.
Instrukcje
Krewetki obrać; devein, w razie potrzeby. Wrzucić krewetki z 1 łyżką. oliwa z oliwek w średniej misce. Krewetki wątku na szaszłyki, i posypać obie strony przyprawą Cajun.
Serduszka sałaty rzymskiej pokroić na pół wzdłuż.
Szczotka Wyciąć Boki serc z pozostałym 1 1/2 łyżki. oliwa z oliwek.
Pokroić bagietkę na 18 (1/2-cala grubości) plastry; umieścić na blasze do pieczenia. Wymieszać masło i czosnek.
Pędzel 1 strona chleba z mieszaniną masła.
Piec 8 do 10 minut lub aż złoty.
W międzyczasie rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoki) ciepła. Krewetki Grill, pokryte pokrywą grill, 3 do 4 minut z każdej strony lub tylko do krewetki włączyć różowy.
Usuń krewetki i przykryj folią aluminiową, aby się ogrzać.
Miejsce romaine, ściąć boki w dół,na ruszcie do gotowania z grilla. Grill, przykryty pokrywą grilla, 2 do 3 minut lub aż tylko zwiędną i pojawią się ślady grilla.
Umieść 1 grillowane serce rzymskie pół na każdym z 6 talerzy. Top z pomidorowymi klinami, cebulą i krewetkami.
Podawać z kromkami tostowego chleba francuskiego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym.
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
Bright yellow/gold color, quite luminous. Superb smoky toasty nose, typical for this grape on limestone in Alsace (no new oak in our wines, just very long total lees contact). Some light reductive aromas that actually fit the style of dry Pinot-Gris. The palate is rich and creamy, with a velvety texture yet fully dry. It is an easy wine to drink now as there is no unnecessary weight. The finish is nice and round but fully dry. The complex limestone blend brings great acid balance and a certain weight. It should develop very nicely over the next few years.