Sałatka z krewetek limonkowych z kiełkami fasoli i tajską bazylią
Limonka Sałatka z krewetek z kiełków fasoli i tajskiej bazylii może być dobry przepis, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Mieszanka tajskich liści bazylii, woda, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Sałatka z krewetek limonkowych z kiełkami fasoli i tajską bazylią, Tajskie curry z krewetkami z siekaną sałatą i Bazyliowo-limonkowym kuskusem, oraz Ciepła miodowo-limonkowa Sałatka z krewetek z kiełkami i groszkiem.
Instrukcje
1
Aby przygotować sałatkę, połącz pierwsze 6 składników w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
W dużym rondlu zagotować 5 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodaj krewetki do patelni; zmniejszyć ogień, i dusić 2 minut lub aż do zrobienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Odcedzić i opłukać krewetki pod zimną wodą; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Pokrój krewetki na pół wzdłuż; dodaj krewetki do mieszanki kiełków, rzucając połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Aby przygotować dressing, połącz cukier i kolejne 4 składniki (przez chiles) w małej misce, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.