Sałatka Z Kremem Groszkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z kremem z grochu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 319 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka żółtka, ocet szampański, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Z Zimnego Groszku, Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing, oraz Makaron z papryką cukrową i marchewką soba.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Doprowadzić 8 filiżanek wody na wolnym ogniu w dużym rondlu na dużym ogniu; przechowywać na wolnym ogniu. Spryskaj 6 (6-uncji) ramekinów sprayem do gotowania lub pokryj je olejem roślinnym. Ułóż je 1/2 cala od siebie w dużej patelni do pieczenia; odstawić.Doprowadzić pozostały 1 szklankę wody do wrzenia na średnim ogniu w małym rondlu. Doprawić solą, dodać groszek i powrócić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki, o 5 protokół.
Odcedzić groszek i umieścić w blenderze.
Dodać pozostałe składniki i zmiksować do gładkiej, o 20 sekund.
Umieść sitko o drobnych oczkach na dużej miarce lub misce z wylewką.
Wlać krem, delikatnie naciskając na niego gumową szpatułką, aby przejść przez sitko.
Usunąć sitko i wyrzucić cząstki stałe. Równomiernie podzielić krem między ramekiny. Stuknij kilka razy w każdy ramekin, aby złamać wszelkie pęcherzyki pojawiające się na powierzchni.Uważając, aby nie dostać się wody do ramekinów, dodaj wystarczającą ilość gotującej się wody do patelni, aby dotarła do połowy boków ramekinów. Przykryj patelnię szczelnie folią aluminiową. Ostrożnie przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż zewnętrzny 1 cal każdego kremu jest ustawiona (centra nadal będzie lekko jiggly), o 30 do 40 protokół.Używając szczypiec, ostrożnie przenieś każdy ramekin do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia co najmniej 20 minut przed podaniem. Jeśli podajemy krem schłodzony, odstawić do temperatury pokojowej, przykryć szczelnie folią i schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.W przypadku sałatki: gdy jest gotowa do podania, umieść ocet, musztardę i żółtko w czystym blenderze i zmiksuj na gładką masę. Przy włączonym silniku powoli zanurz w oleju i kontynuuj mieszanie, aż będzie gładkie. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby; odstawić.Używając obieraczki do warzyw pokrój szparagi wzdłuż na cienkie paski i umieść w średniej misce. (Jeśli masz problemy z obieraniem ostatniej części szparagowej włóczni, połóż ją na płaskiej drewnianej rękojeści szpatułki lub łyżki. Spowoduje to podniesienie go na tyle wysoko, aby umożliwić swobodne poruszanie się obieraczki.)
Dodać 2 łyżki sosu do szparagów i wrzucić do połączenia; odstawić.
Włożyć sałatę, szczypiorek i pietruszkę do dużej miski i wymieszać.
Dodać 1/4 szklanki sosu i wrzucić do połączenia. Smak i doprawić solą i pieprzem jak needed.To służyć, uruchomić cienki nóż na obwodzie ramekins. Odwróć każdy ramekin na talerz. Mieszankę sałaty podzielić między talerze obok kremu. Szparagi podzielić na sałatę.
Podawać, przekazując pozostały opatrunek na boku.