Sałatka z kraba i grillowanej kukurydzy

Sałatka z kraba i grillowanej kukurydzy
Krab i grillowana Sałatka kukurydziana może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 203 kalorie, 14g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz zieloną cebulę, liście sałaty bostońskiej, majonez rzepakowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z grillowanej kukurydzy, kraba i szparagów, Ciasta krabowe z grillowaną kukurydzą, oraz Grillowany Krab z miękkiej skorupki, kukurydza i szparagi z pesto z rukoli.

Instrukcje

1
Rozgrzej dużą patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
2
Umieścić kukurydzę na patelni; gotować 8 minut lub aż lekko zwęglone, obracając często. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Posiekaj ziarna z kłosów kukurydzy; umieść w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Do kukurydzy dodać seler i kolejne 4 składniki (przez Krab); delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
SelerSeler
KukurydzaKukurydza
5
Połącz sok z limonki, majonez, czarny pieprz, sól i zmielony czerwony pieprz w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
MajonezMajonez
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Wlać sos na mieszaninę kraba; wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
7
Sałatkę podawać na liściach sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn