Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Rukolą, Szparagami I Awokado

Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Rukolą, Szparagami I Awokado
Sałatka Quinoa z rukolą, szparagami i awokado może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 380 kalorii, 9g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz uwaga: jeśli nie planujesz podawać tej sałatki od razu, sól i pieprz, rukola dla niemowląt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest świetne. Spróbuj Sałatka z pieczonych szparagów, awokado i rukoli, Sałatka z komosy ryżowej z awokado, szparagami i suszonymi pomidorami, oraz Czerwona Sałatka Z Rukoli Quinoan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ach, Wiosna! Cieszymy się teraz ciepłym urokiem, a świeże produkty odzwierciedlają zmianę pór roku z ziemistymi warzywami korzeniowymi, ustępując miejsca delikatnym jasnym zieleniom. Jestem bardzo szczęśliwy, że słońce i jasnozielone szparagi do jedzenia! Niedawno odkryłam, jak pyszne są szparagi podawane na surowo, w sałatkach. Sztuką jest ogolić go cienko najostrzejszą obieraczką do warzyw, a następnie ubrać olejem, cytryną i solą, aby lekko zwiędł. Szparagi są jak plakatowe dziecko na wiosnę.Jadłem komosę ryżową, ale nigdy nie próbowałem jej gotować, aż do niedawna, kiedy otrzymałem kilka próbek-czerwony, biały i czarny-od Roland Food. Czytanie o quinoa odkryłem, gdy ma teksturę ziarna, to rzeczywiście owoc. Jest również bezglutenowy. Jest bardzo gorzki, chyba że dokładnie nasączony i spłukany. Na szczęście quinoa z Roland Food jest już przemoczony oszczędzając mi kłopot.Quinoa pochodzi z Andów, odcinkowych w Peru, Chile i Boliwii, gdzie jest uprawiana od co najmniej 3000 pne. Jest bogaty w białko, wapń i żelazo, a biała odmiana ma słodki smak. Co najważniejsze, ma wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów, dzięki czemu jest kompletnym białkiem. Próbowałem opiekania quinoa, ale lubię łagodniejszy słodszy smak dla tego przepisu. Ma puszystą, prawie kremową konsystencję, która dobrze współgra z mocnym smakiem liściastej rukoli. Bardzo podoba mi się dodatek koperku, ale można go łatwo pominąć lub użyć pietruszki, jeśli wolisz. Przydałaby się też nieco inna mieszanka warzyw.Uwaga: Jeśli nie planujesz podawać tej sałatki od razu, zarezerwuj rukolę i wrzuć ją do sałatki tuż przed podaniem.Sałatka z komosy ryżowej z rukolą, szparagami i Awokadomkami 2-4 porcje
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa KorzenioweWarzywa Korzeniowe
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
ZieloniZieloni
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
KoperKoper
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Składniki1 / 2 szklanki niegotowanej quinoa, opłukane i odsączone1 szklanka wody5 szparagi, Ogolone cienko (użyj obieraczki do warzyw)1 garść świeżej rukoli dziecięcej, z grubsza posiekanej1 zielona cebula, posiekana2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciskane2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin1 / 2 dojrzałe awokado, obrane, pestki i pokrojone w kostkę2 łyżki świeżego koperku, posiekane (opcjonalnie)sól i świeżo zmielony pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Rukola MałaRukola Mała
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeży Koperekświeży Koperek
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
3
W średnim rondlu połączyć quinoa i wody. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień. Dusić, pod przykryciem, około 12-15 minut lub do całkowitego wchłonięcia płynu. Tymczasem w misce do mieszania, zrobić dressing ubijając razem sok z cytryny i olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj awokado, zieloną cebulę i rukolę do dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
5
Przenieść quinoa do średniej miski i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj komosę ryżową do dressingu i mieszanki warzywnej; wymieszać ze świeżym koperkiem i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeży Koperekświeży Koperek
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
7
Podawać w temperaturze pokojowej.Smacznego!Oto tylko kilka ciekawych receptur quinoa od kolegów blogerów: Gołąbki z Quinoa & Pieczone słodkie ziemniaki z kuchni Karina
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
8
Budyń Quinoa z Macerowanymi truskawkami i pistacjami z Cannelle & Vanille
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
9
Sałatka z komosy ryżowej z pomidorami, fetą i pietruszką z doskonałej spiżarni
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
10
Quinoa z prażoną rzodkiewką i perłową cebulą od FatFree Vegan Kitchen
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
11
Ciepły i orzechowy cynamon Quinoa ze 101 książek kucharskich
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
12
Quinoa Pilaf z prostych przepisów
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia71
Magazyn