Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj sałatki z kalmarów z Salsa Verde. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka fasoli lima, salsa verde, liście oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Salsa Verde Sałatka Ziemniaczana, oraz Smażona kałamarnica ze smażonym bakłażanem.
Instrukcje
1
W przypadku kalmarów: pokroić kalmary na sucho, doprawić solą i pieprzem i smażyć na bardzo wysokim poziomie, z dwiema łyżkami oliwy z oliwek przez około 1 minutę lub aż kałamarnica pojawi się ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1
Dodaj gotowane kalmary i cebulę do miski z fasolą i sałatą. Czosnek, kapary i sardelę zmiażdżyć na pastę za pomocą moździerza i tłuczku lub małego robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do Podania
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
2
Dodać kropelkę soku z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3
Dodać posiekane zioła, posiekany pieprz, skórkę z cytryny i oliwę z oliwek, następnie zmiksować i wymieszać z większą ilością oliwy. Ubierz sałatkę z salsą verde i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anaheim Pepper
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
Srebrne Nonpareile
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.