Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj sałatki z kalmarów z Salsa Verde. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka fasoli lima, salsa verde, liście oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Salsa Verde Sałatka Ziemniaczana, oraz Smażona kałamarnica ze smażonym bakłażanem.
Instrukcje
1
W przypadku kalmarów: pokroić kalmary na sucho, doprawić solą i pieprzem i smażyć na bardzo wysokim poziomie, z dwiema łyżkami oliwy z oliwek przez około 1 minutę lub aż kałamarnica pojawi się ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Kałamarnica
1
Dodaj gotowane kalmary i cebulę do miski z fasolą i sałatą. Czosnek, kapary i sardelę zmiażdżyć na pastę za pomocą moździerza i tłuczku lub małego robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do Podania
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Kałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Dodać kropelkę soku z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania Wkładki
3
Dodać posiekane zioła, posiekany pieprz, skórkę z cytryny i oliwę z oliwek, następnie zmiksować i wymieszać z większą ilością oliwy. Ubierz sałatkę z salsą verde i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anaheim Pepper
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
Srebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.