Sałatka z homara ze świeżą miętą i limonką

Sałatka z homara ze świeżą miętą i limonką
Sałatka z homara ze świeżą miętą i limonką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 24g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, mleko kokosowe, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka ze świeżych owoców z sosem limonkowo-miętowym, Sałatka Jicama z sokiem z limonki i świeżą miętą, oraz Sałatka Jicama Z Sokiem Z Limonki I Świeżą Miętą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Puree wszystkie składniki wprocesorze. Przykryć i przechowywać w lodówce. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.
1
Crack ogony homara i pazury iusuń mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Mięso ogona pokroić na 1/2 cala grubościmedalliony; pozostawić mięso pazurów w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
W małej misce ubić olej i ocet.Doprawić winegret solą i pieprzem.Wrzucić zieleni z vinaigrette w largebowl. Sałatkę podzielić na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
ZieloniZieloni
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wrzucić homara z 1/2 szklanki mięty-limemixture; podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5
Dekoruj miętą, kolendrą i liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
6
Podawać, mijającemocowanie mieszanki miętowo-wapiennej oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego można spróbować to Simonnet-Febvre Petit Chablis. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Simonnet-Febvre Petit Chablis
Simonnet-Febvre Petit Chablis
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn