Sałatka z homara ze szklanym makaronem i Jícamą
Sałatka z homara ze szklanym makaronem i Jícamanem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Jeśli masz brązowy cukier, bazylia, żywe homary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z krewetek, homarów i Jicama, Sałatka z krewetek i Mango ze szklanym makaronem, oraz Makaron Szklany: Starożytna Zieleń, Wspaniała Sałatka.
Instrukcje
Zanurz 2 homary na głowę w 10-do 12-litrowym garnku wrzącej osolonej wody (patrz porady, Strona 12
i gotować, pod przykryciem, 6 minut dla homarów 1 1/4 funta lub 7 minut dla homarów 1 1/2 funta, od czasu homary wchodzą do wody.
Przenieść szczypcami do zlewu, aby osuszyć. Powrót wody do wrzenia i gotować Pozostałe homary w 2 partiach w ten sam sposób.
Gdy homary są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z nimi, usuń mięso z ogona i pazurów. Odrzuć tomalley, ikrę i muszle, a następnie zeskrobaj wszelką skrzepniętą białą albuminę z mięsa za pomocą małego noża.
Mięso pokroić na kawałki 3/4 cala i schłodzić, przykryte, co najmniej 1 godzinę.
Zmiksuj sok z limonki, brązowy cukier, musztardę i sól w blenderze do połączenia. Przy włączonym silniku dodaj olej w powolnym, stałym strumieniu i mieszaj, aż opatrunek zostanie emulgowany. Schłodzić, przykryć, aż będzie gotowy do użycia.
Makaron moczyć w zimnej wodzie, aż będzie giętki, około 15 minut, a następnie odcedzić w durszlaku.
Makaron przeciąć na pół nożycami kuchennymi.
Makaron ugotować w garnku 4-quart wrzącej osolonej wody, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki, około 2 minut.
Dobrze spuścić makaron i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia, a następnie ponownie dobrze spuścić.
Wymieszać homara, zioła i 6 łyżek sosu.
Wymieszać makaron, jicama, pozostały dressing i sól kuchenną do smaku, następnie podzielić na 6 talerzy i dopełnić każdą porcję kopcem sałatki z homara.
Posypać solą morską i podawać natychmiast.
* Homary można gotować, a mięso wyjąć z skorupy 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Dressing można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.