Sałatka z grochu, marchwi i tofu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z grochu, marchwi i tofu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sezam imbir dressing, woda pakowane tofu, kasztany wodne, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Makaron z papryką cukrową i marchewką soba, Sałatka z grochu, marchwi i tofu, oraz Bok Choy i sałatka z Tofu z sosem marchewkowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść tofu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych. Przykryć tofu dodatkowymi ręcznikami papierowymi; delikatnie wycisnąć wilgoć.
Pokrój tofu w 1-calowe kostki.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu; gotować 5 do 6 minut z każdej strony lub aż złoty ze wszystkich stron, mieszając od czasu do czasu.
Połączyć tofu, dressing, i dalej 5 składników w dużej misce; wrzucić delikatnie do herbu. Sałatę podzielić równomiernie na 4 talerze. Top sałata z 1 3/4 szklanki mieszanki tofu.
Posypać równomiernie pestkami słonecznika.