Sałatka z grillowanych Fig z fetą, pistacjami i Mizuną

Sałatka z grillowanych Fig z fetą, pistacjami i Mizuną może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pod ręką sól i pieprz, r miód, figi i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z grillowanych krewetek & Wilted Mizuna musztarda Greens, Marchew Pistacjowo-Cytrynowo-Miodowa Glazurowana, oraz Jak zrobić figową polędwicę wieprzową na wiele posiłków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszać ocet, miód, sok pomarańczowy oraz sól i pieprz. Powoli ubijać oliwę do emulgowania. Odstawić.
Podgrzać węgiel drzewny lub grill gazowy do wysokiej do bezpośredniego grillowania.
Posmarować figi oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i grillować, pokroić w dół, aż lekko zwęglą.
Wrzuć mizunę z winegretem.
Mizunę przełożyć na talerz i ułożyć figi na wierzchu.
Posypać fetą i pistacjami, a część pozostałego dressingu skropić wierzchem.
Podawać w temperaturze pokojowej.