Sałatka Z Grillowanego Łososia

Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Grillowana Sałatka z łososia może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 699 kalorii, 38g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na 6,73 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, pomarańcze, przyprawiony ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z sosem BBQ z czerwonego wina, masłem orzechowym i sałatką pszenną z grillowanymi warzywami, Grillowany łosoś z sałatką z cytrusowo-kopru włoskiego i grillowaną Escarole, oraz Sałatka Z Grillowanego Łososia.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść średni garnek wody na kuchence, aby się zagotować. Podczas gdy grill nagrzewa się i woda dochodzi do wrzenia, przygotować pomarańczowy Vinaigrette, i odstawić, aż potrzebne.
Pokroić spody szparagów i gotować przez 30 sekund we wrzącej wodzie.
Wyjąć z garnka na talerz.
Umieścić filety z łososia na dużym talerzu i zalać 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Filety z łososia połóż na najgorętszej części grilla, zaczynając od strony bez skóry w dół. Grillować przez około 5 do 10 minut z każdej strony, lub do pożądanej doneness.
Podczas grillowania łososia, połączyć warzywa sałatkowe, oliwki, pomarańcze, cebula, i połowa vinaigrette w dużej misce. Rzucać, aby połączyć. Masę sałatkową podzielić równomiernie na 4 talerze.
Gdy łosoś jest już prawie gotowy, posmaruj szparagi pozostałą oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Umieść szparagi na grillu. Grilluj lekko, często poruszając włóczniami po ogniu szczypcami, przez około 3 minuty.
Usuń łososia i szparagi z grilla i rozprowadź je równomiernie pomiędzy 4 talerzami na wierzchu mieszanki zieleni.
Pozostały dressing skropić łososiem i podawać.
Pomarańcze zetrzeć ze skórką lub drobną stroną tarki do pudełek. Skórkę drobno posiekać nożem, a następnie wycisnąć sok z pomarańczy do małej miseczki ze stali nierdzewnej.
Dodać skórkę, szalotki, brązowy cukier i ocet ryżowy do soku pomarańczowego i ubić razem. Powoli, w stałym strumieniu, dodać olej rzepakowy i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, stale ubijając, aż do połączenia.
Dodaj sól, pieprz i olej pomarańczowy; olej pomarańczowy jest silny, więc potrzebna jest tylko niewielka ilość. SOS odstawić na bok, przygotowując resztę sałatki.
* Boyajian Orange Oil jest dostępny w specjalistycznych sklepach spożywczych.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau