Sałatka z grillowanego kurczaka z fetą, świeżą kukurydzą i jagodami
Jeśli 1,11 zł za porcję spada twój budżet, Grillowana Sałatka z kurczaka z fetą, świeżą kukurydzą i jagodami może być spektakularna bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, oliwę z oliwek, fetę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Z Grillowanym Kurczakiem, Jagodami, Gruszkami I Fetą, Gofry kukurydziane z kremem lawendowym i świeżymi jagodami, oraz Grillowane Kotlety Jagnięce Z Sałatką Ze Świeżych Ziół I Fety.
Instrukcje
Umieść piersi kurczaka w dużej plastikowej torbie do przechowywania. Funt za pomocą młotka lub wałka do ciasta, aby spłaszczyć do jednolitej grubości 1/4 cala. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać grill i skropić kurczaka oliwą z oliwek. Grilluj kurczaka po obu stronach, aż skończysz, około 7 minut na stronę. (Obróć w połowie podczas grillowania z każdej strony, aby zapewnić ładne ślady grilla.)
Zdjąć z patelni. Pozostawić do ostygnięcia. Bardzo ostrym nożem ogolić ziarna z każdej kolby kukurydzy.
Połączyć z cebulą i selerem. Odstawić.
Wymieszać majonez, śmietanę, fetę i pół na pół. Wymieszać z cukrem, wycisnąć sok z cytryny, dodać sól i pieprz. Wymieszaj, a potem spróbuj.
W razie potrzeby dodaj więcej soli;nie podlewaj!Pokrój kurczaka na ukosie, aby utworzyć płaskie, losowo ukształtowane kawałki. Wrzucić do miski z selerem naciowym, cebulą i kukurydzą. Wymieszać, aby połączyć.
Połowę dressingu zalać składnikami i delikatnie wrzucić.
Dodaj więcej według życzenia, ale nie oblewaj sałatki; powinna być lekka!Na koniec wrzucamy Borówki, aby lekko pokryć je sosem.
Podawać, a następnie posypać poszczególne porcje fetą.