Sałatka z grilla z cukinią i fetą
Grillowana Sałatka z cukinią i fetą może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 81 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. 102 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez SippitySup. Jeśli masz gałązki kolendry, sól koszerna, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z grillowanej kukurydzy i cukinii z fetą, Sałatka z Quinoa z grillowaną cukinią, fetą i Poblanos, oraz Grillowana Sałatka z bakłażanem i cukinią z fetą, ciecierzycą i miętą.
Instrukcje
Umieść cukinię, pokrój bok do góry, na stojaku z drutu ustawionym w obramowanej blasze do pieczenia. Doprawić 1 łyżeczką soli, przerzucić i odstawić, aż lekko zmiękną i soki zostaną uwolnione, około 1 ½ godziny; osuszyć.W międzyczasie Ustaw grill na średnie pośrednie ciepło lub ustaw patelnię grillową na średnim ogniu.
Niech ruszty lub patelnia się rozgrzać.
Posmaruj obie strony cukinii oliwą z oliwek i grilluj, obracając raz, aż lekko zwęglone i miękkie, w sumie około 15 minut.
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali, pokrój bok ułożony w jednej warstwie.
Podgrzać 1 łyżkę pozostałego oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać pokrojone szalotki i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Posypać 1 łyżką różowego pieprzu, 1 łyżeczką nasion kolendry, pozostałą 1 łyżeczką soli, octem i pozostałą oliwą z oliwek.
Warstwa mieszanki cukinii i plastry fety na półmisku, skropić marynatą (do smaku, być hojny), i udekorować kolendry, nasiona kolendry i różowy pieprz.Jak to: jak Ładowanie...