Sałatka z glazurowanymi bochenkami cukru, ananasem i homarem, przyozdobiona prażonymi orzechami kokosowymi i grillowanymi krewetkami cytrusowymi w stylu kubańskim
Sałatka z glazurowanym ananasem i homarem, przyozdobiona prażonymi orzechami kokosowymi i krewetkami z grilla w stylu kubańskim, może być właśnie bezglutenowym i pescatarianskim przepisem, którego szukałeś. To danie główne ma 971 kalorii , 16 g białka i 48 g tłuszczu na porcję. Za 11,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Jeśli masz pod ręką kasztany wodne, ogony homara australijskiego, mango i kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 48% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Spróbuj grillowania: ananas w polewie rumowej z prażonymi orzechami kokosowymi i lodami waniliowymi , smażony ryż z krewetkami z ananasem i prażonymi orzechami kokosowymi oraz chrupiący lucjan florydzki smażony na patelni z kremem z marakui i sałatką z cytrusów florydzkich i golonym koprem włoskim, przyozdobiony smażonymi krewetkami z Zatoki Florydzkiej i pikantną Dżem z zielonego mango dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka świeżo Mielonego Pieprzu
2
W dużej misce wymieszaj nasiona wanilii, cukier i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód Cytrusowy
1/4 Szklanki Miodu Cytrusowego
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ogony Homara Australijskiego
3
Dodać ananasa i marynować przez 15 minut. Smaż ananasa z roztopionym masłem na dużej patelni na średnim ogniu partiami, aż ananas się skarmelizuje. Studzimy i kroimy w małą kostkę. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ogony Homara Australijskiego
Ogony Homara Australijskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango
4
Przetnij ogony wzdłuż i rozłupuj skorupę. Wyciągnij mięso, ale ogon trzymaj na końcu. Doprawiamy Bijolem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Mango, Obranego I Pokrojonego W Drobną Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Mleko *zobacz Uwagę Dotyczącą Pękania Kokosów
5
Posmaruj masłem. Piec do ugotowania, około 15 minut, kilka razy posmarowując masłem. Schłodzić i pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Wody Kokosowej Lub Mleka *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
6
Połącz homara, ananasa, mango, papaję, kasztany wodne, czerwoną paprykę, marchewkę, pędy bambusa, szczypiorek i kapustę i delikatnie wymieszaj z 1/4 szklanki dressingu Lime Mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
(hawajski)
Na 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Zwykły Ananas
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1
Pokrój trzcinę cukrową na 4 szaszłyki o długości około 4 do 5 cali. Doprawiamy Bijolem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek
(U-12) Krewetki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kiełki Bambusa, Poćwiartowane
2
Wymieszaj masło, skórkę i sok owocowy, a następnie posmaruj krewetki mieszanką masła. Grilluj, posmaruj mieszanką masła, aż krewetki będą w pełni ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Wanilii, Przecięta I Wyskrobana
Laska Wanilii, Przecięta I Wyskrobana
2 Uncje Kasztanów Wodnych, Posiekanych W Julienne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Połóż 3–4 chipsy ananasowe na dnie talerza, a na środku umieść kokos. Napełnij kokos sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol
1/4 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
Udekoruj podłużnymi frytkami i liśćmi ananasa. Na każdy talerz nałóż łyżkę sosu. Szaszłyk z krewetek oprzyj o kokos i nałóż pod kątem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)
Bijol
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(kubańska Mieszanka Przypraw)
5
Zacznij od dodania wszystkiego, od soku z limonki po kolendrę i zmiksuj za pomocą miksera żarnowego, ręcznego miksera elektrycznego lub trzepaczki. Powoli dodawaj olej, kontynuując miksowanie. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Chipsy ananasowe: Obierz i pokrój ananasa na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Wytnij małe kliny z ananasa, aby utworzyć cienkie plasterki kwiatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
8
Drugą połowę przetnij wzdłuż, aby usunąć rdzeń. Zanurzać w syropie cukrowym i układać na macie silikonowej lub papierze pergaminowym na blaszce w piekarniku nagrzanym na 200 stopni na około 4 godziny, aż wyschnie i utworzą się frytki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir Gr
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
9
Wszystkie składniki doprowadzić do wrzenia w małym rondlu. Gdy cukier się rozpuści, zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Wyjmij laskę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay One Maple Winery z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Jedna Maple Winery Chardonnay
Dojrzały, tropikalny melon z rześkim cytrusowym finiszem.