Sałatka z endywii jabłkowo-gorgonzolą
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj sałatkę z endywii z jabłkiem i gorgonzolą. Ten bezglutenowy, wegetariański i pierwotny przepis na 10 osób kosztuje 1,54 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 229 kalorii . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga jabłek, sera gorgonzola, gęstej śmietany kremówki i pieprzu. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 57% , to danie jest solidne. Sałatka z radicchio i endywii z pekanami, jabłkiem i mandarynką , sałatka z pieczonej endywii z prosciutto, figami i pistacjami oraz sałatka z krewetek na endywii Przystawki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce ubij śmietanę, ocet, sól i pieprz, aż się połączą. Wymieszaj z jabłkami i serem. Schłodź pod przykryciem przez co najmniej 1 godzinę.
Podawać mieszankę jabłkową z endywią.